Energy efficient refurbishment in cultural heritage buildings
bg

Novosti i objave

Održana početna konferencija projekta

30. Lipanj 2017.

U petak 30. lipnja u dvorištu Muzeja grda Koprivnice održana je početna konferencija projekta “Energy efficient refurbishment in cultural heritage buildings” (akronim RefurbCulture). Riječ je o projektu u kojem sudjeluju Grad Koprivnica, Regionalna energetska agencija Sjever i mađarski partner grad Hévíz. Cilj projekta je izrada dokumentacije za energetsku obnovu zgrade Muzeja grada Koprivnice i kulturne zgrade Vile Pocza u Hévízu. Ispred Grada Koprivnice početnoj konferenciji prisustvovala je Ksenija Ostriž, zamjenica gradonačelnika, a ispred Grad Hévíza Jozef Kepli, zamjenik gradonačelnika.

 U okviru projekta Regionalna energetska agencija Sjever bit će zadužena za stručnu podršku u izradi strategija i analiza potrebnih za izradu tehničke dokumentacije, dok je Grad Koprivnica odgovoran za cjelokupnu provedbu i rezultat projekta.

Projekt je započeo 1. lipnja 2017. godine i trajat će do 30. rujna 2018. godine. Vrijednost mu je 1,35 milijuna kuna pri čemu Europska unija sufinancira projekt u vrijednosti 1,15 milijuna kuna.

Na početnoj konferenciji predstavljeni su ciljevi, zadaci i aktivnosti projekta.  Isto tako raspravljalo se o mogućnostima financiranja nastavka projekta te prijave na nadolazeće natječaje za obnovu zgrada kulturne baštine. 

« Vrati se