Energy efficient refurbishment in cultural heritage buildings
bg

Novosti i objave

Obilazak znamenitosti i kulturnih zgrada u okviru projekta „RefurbCulture“

15. Svibanj 2018.

U četvrtak, 25. travnja u Koprivnici održan je obilazak zgrada i destinacija kulturnog naslijeđa u Koprivnici u okviru projekta “Energy efficient refurbishment in cultural heritage buildings” (akronim RefurbCulture). Riječ je o projektu u kojem sudjeluju Grad Koprivnica, Regionalna energetska agencija Sjever i mađarski partner grad Hévíz. U okviru navedene aktivnosti mađarski posjetitelji iz grada Hévíza posjetili su Muzej prehrane “Podravka”, koprivničke bedeme, Galeriju i Muzej Grada Koprivnice te Sinagogu, čime su stekli uvid u dio kulturne ponude Grada.

Uvidom u povijest pripreme i proizvodnje lokalne hrane, program renesansnog festivala koji su posjetiteljima iz Hévíza dočarali kostimirani predstavnici Turističke zajednice grada Koprivnice, aktualne izložbe Galerije, Muzeja i Sinagoge ojačana je kulturna prekogranična suradnja. Isto tako u narednom razdoblju Hévíz će ugostiti posjetitelje iz Koprivnice s ciljem međusobnog povezivanja.

Osim navedenih aktivnosti, projektom je predviđena izrada dokumenata vezanih uz istraživanje primjera energetske obnove kulturnih zgrada u prekograničnom području i EU.

Koprivnica i Hévíz u okviru projekta izradit će glavni projekt za energetsku obnovu Muzeja grada Koprivnice i Ville Pocze u Hévízu.

Projekt je započeo 1. lipnja 2017. godine i trajat će do 30. rujna 2018. godine. Vrijednost mu je 1,35 milijuna kuna pri čemu Europska unija sufinancira projekt u vrijednosti 1,15 milijuna kuna.

« Vrati se