Energy efficient refurbishment in cultural heritage buildings
bg

Novosti i objave

Posjet mađarskom gradu Hévízu i obilazak znamenitosti i kulturnih zgrada u okviru projekta „RefurbCulture“

04. Lipanj 2018.

U srijedu, 30. svibnja u mađarskom gradu Hévíz održan je obilazak zgrada i destinacija kulturnog naslijeđa u okviru projekta “Energy efficient refurbishment in cultural heritage buildings” (akronim RefurbCulture). Riječ je o projektu u kojem sudjeluju Grad Koprivnica, Regionalna energetska agencija Sjever i mađarski partner grad Hévíz.

U okviru navedene aktivnosti posjetitelji Grada, Turističke zajednice grada Koprivnice te Turističke zajednice Koprivničko – križevačke te regionalnih turističkih ureda stekli su uvid u turističke destinacije grada Hévíza te uvid u turističke dionike s područja županija partnera, upoznavanje s primjerima dobre prakse u Mađarskoj, kulturno - turističke poveznice, primjere kulturne ponude te stvaranje pretpostavki za uspostavu jedinstvene turističke ponude u cilju kreiranja budućih relevantnih kultunro- turističkih aktivnosti u okviru turističkog paketa dvaju gradova.

Koprivnica i Hévíz u okviru projekta izradit će glavni projekt za energetsku obnovu Muzeja grada Koprivnice i Ville Pocze u Hévízu.

Projekt je započeo 1. lipnja 2017. godine i trajat će do 30. rujna 2018. godine. Vrijednost mu je 1,35 milijuna kuna pri čemu Europska unija sufinancira projekt u vrijednosti 1,15 milijuna kuna.

« Vrati se